Organization (TH) :  ศูนย์ความเป็นเลิศนวัตกรรมวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการวิเคราะห์

Organization (ENG) : Center of Excellence for Innovation in Analytical Science and Technology  (I-ANALY-S-T)

Affiliation :  Center of Excellence for Innovation in Analytical Science and Technology Office Room 2323 Floor 3, Science Complex Building 2 (at Faculty of Science) Chiang Mai University  Chiang Mai 50200 Thailand

Head of organization: Professor Dr. Kate Grudpan

Email :  kgrudpan@gmail.com

Tel: 0-53941917

Email : kgrudpan@gmail.com

About

Center of Excellence for Innovation in Analytical Science and Technology or I-ANALY-S-T is one of the Centers of Excellence of Chiang Mai University.
I-ANALY-S-T was first established to reflect the University strength in Analytical Chemistry .The PhD program in Analytical Chemistry was the first time launched in Thailand at Chiang Mai University.
Figure 1 illustrates the development of I-ANALY-S-T (time line), through the Nuclear and Radiochemistry Lab, then Flow based Analysis Research Group before establishing I-ANALY-S-T.

As today knowledge has been investigated in multidisciplinary approaches, I-ANALY-S-T has broadened its scope to research aiming to the Innovation in Analytical Science and Technology. This includes for examples , green innovation with natural reagents for chemical analysis, chemical analysis with the aids of modern information technology ,the integration of  science and technology  with local wisdom, the  integration of  science and technology  to culture and humanity studies. This has put the I-ANALY-S-T  to move to new directions of Green Innovation with uniqueness, namely, (1) Natural based materials for green chemical analysis,(2) Modern chemical analysis employing modern information technology ,(3)Local wisdom based innovation and (4) Biodiversity based initiatives.

Highlight  Equipment

- Flow Injection Analysis System.

- Stopped

-Flow Injection Analysis System.

- Sequential Injection Analysis System.

- Sequential Injection Lab-at-Valve Analysis System.

- Network Analysis system.

- Microfluidics based Analysis System.

- Chemical Analyzer with Modern Information Technology.